NAPPINJAN TARINA

Vuonna 2012 ollessani esikoisen kanssa hoitovapaalla, aloin ommella pipoja myyntiin ja kehittelin niihin napeista logon. Kun päätin perustaa toiminimen ja piti nimi keksiä, pyörittelin nappi -sanaa mielessäni ja se taipui lopulta Nappinjaksi.

Vuonna 2013 avasin verkkokaupan, jossa oli pieni määrä kankaita myynnissä, ensimmäiset vuodet toimin kotoa käsin lasten ollessa kotona. Nappinjan ensimmäinen oma kuosi oli Annika Nykäsen suunnittelema Sade-Panda syksyllä 2014.

Vuonna 2016, kun kankaat alkoivat kotinurkissa lisääntyä, mieheni vihjasi että pitäisikö avata myymälä ja saman vuoden kesäkuussa avautui Nappinjan kivijalkamyymälä Porin keskustaan. Vuoden kuluttua tilat alkoivat kuitenkin ahdistaa ja syksyllä 2017 liike muutti isompiin tiloihin sekä palkkasin ensimmäiset työntekijät.

Syyskuussa 2018 Nappinja avasi myymälän Tampereen Pispalaan yhdessä Roon kanssa. Helmikuussa 2019 Porin liike muutti jälleen, sillä löysimme toimivammat ja käytännöllisemmät tilat työskennellä.

Tampereen myymälä suljettiin keväällä 2020, sillä Roo jäi siitä pois ja myymälän pyörittäminen Porista käsin kävi liian työlääksi yksin. Keväällä 2020 Nappinjan liike Porissa sai omat tilat verkkokaupalle laajennusosan valmistuttua.

-Janika